Voorlichting

De mond is in biologisch opzicht een heel complex systeem, er zijn op dit moment iets meer dan 1000 verschillende soorten mondbacteriën beschreven. Door bepaalde oorzaken kan de mondflora verstoord raken. Als slechte bacteriën uitgroeien kunnen deze gaatjes en ontstekingen veroorzaken. Het is belangrijk om de oorzaak van het disbalans te achterhalen en de balans weer terug te brengen Op deze manier voorkom je gebitsproblemen.

De mond is de poort naar ons lichaam. Hier begint het verteringssysteem. Speeksel bevat verschillende enzymen die belangrijk zijn voor de vertering. Heb je een onderliggende aandoening? Dan zien we dit vaak terug in de mond en visa versa. 

In de mond kunnen verschillende problemen ontstaan, ook waar je geen last van ervaart. Daarom is het belangrijk om deze problemen tijdig op te sporen. De mondhygiënist beoordeelt jouw mondgezondheid. Denk aan:
- gingivitis
- parodontitis
- mondkanker
- erosie
- gaatjes

Wij vinden het belangrijk om u op de hoogte te brengen van de situatie in uw mond. Zodat u écht weet hoe uw mond ervoor staat en wat u zelf aan de situatie kan doen om deze te verbeteren of te behouden. Zodat u niet voor verassingen staat.

Daarom is voorlichting een onderdeel van onze behandeling. Indien wij bijzonderheden opmerken zullen wij dit met u bespreken.

Wenst u voorlichting te ontvangen? Laat dit ons weten. Wij beantwoorden graag uw vragen.
- behandelingen
- medicatie
- voeding
- droge mond
- cariës (gaatjes)
- gingivitis (tandvleesontsteking)
- parodontitis (ernstige tandvleesontsteking)
- mondverzorging