Tandvleesontsteking behandelen

Gezond tandvlees is roze van kleur. Ontstoken tandvlees daarentegen is roder, vaak gezwollen en kan soms zelfs bloeden. Het eerste stadium van tandvleesontsteking noemen we gingivitis, het verder gevorderde stadium -hier is ook sprake van botafbraak- noemen we parodontitis. Hoe dan ook, bij Mondzorg Kieskeurig krijgt u de beste behandeling voor uw tandvleesontsteking.

Tandvleesontsteking – de behandeling

Heeft u last van ontstoken tandvlees? Geen paniek, ontstoken tandvlees is prima te behandelen. Tijdens de behandeling onderzoekt de mondhygiëniste de conditie van het tandvlees en stelt ze een persoonlijk plan voor de behandeling van de tandvleesontsteking op. Tijdens de behandeling van de tandvleesontsteking worden de worteloppervlakken van de ontstoken gedeelten grondig gereinigd.

Liever voorkomen
Stap één in het voorkomen van ontstoken tandvlees is het realiseren van een goede mondhygiëne. Dat betekent dat u tweemaal daags goed poetst met een -elektrische- tandenborstel. Verder gebruikt u tandenstokers of flosdraad en bij voorkeur ook een tongschraper. Bloedt uw tandvlees? Besteedt dan extra zorg aan uw mondhygiëne. Door tweemaal per jaar de mondhygiëniste te bezoeken, bent u zeker van optimale monitoring van uw tandvlees en van de juiste behandeling voor een eventuele tandvleesontsteking. Voorkomen is beter dan genezen. Houdt u daarom goed aan onderstaande adviezen:

  • Poets goed en gebruik altijd iets tussen uw tanden! Hoe minder plak, des te kleiner de kans op tandsteenvorming
  • Eet zo min mogelijk suikerrijke voeding
  • Drink voldoende water
  • Eet veel groenten
  • Verminder stress

Tandvleesontstekingen zijn helaas niet altijd te voorkomen. Bent u op zoek naar de beste behandeling voor uw ontstoken tandvlees? Mondzorg Kieskeurig staat voor u klaar.

Waarom kiezen voor Mondzorg Kieskeurig uit Alkmaar?
Mondzorg Kieskeurig is een nieuwe, frisse mondhygiënistenpraktijk waar persoonlijke aandacht en kwaliteit heel normaal zijn. Net als de samenwerking met uw tandarts, kaakchirurg, orthodontist en andere medici wanneer de tandvleesontsteking om verdere behandeling vraagt.

Uw ontstoken tandvlees laten behandelen? Mondzorg Kieskeurig is de aangewezen partij.

Maak hier uw afspraak!