''uw mond weerspiegelt uw gezondheid''

Uw tandvlees krijgt een cijfer

De gezondheid van je tandvlees is ontzettend belangrijk. Je tandvlees vormt namelijk samen met het kaakbot de fundering van je tanden en kiezen. Wanneer dit aangetast wordt door ontsteking, heeft dat invloed op de tanden en kiezen. Daarnaast staat de mond in directe relatie met de rest van het lichaam. Als er ontsteking in de mond aanwezig is, kan dit direct invloed hebben op o.a. hart-en bloedvaten en ziektebeelden zoals diabetes.

Gezond tandvlees is roze van kleur, ligt strak om je tanden en kiezen en bloedt niet. Een goede mondhygiëne en een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist kan ontstoken tandvlees en bijkomende gezondheidsproblemen voorkomen.

Een cijfer

Tijdens de afspraak screenen wij altijd het tandvlees. Deze score wordt bepaald met behulp van een pocketsonde, hiermee kan de ruimte tussen de tand en het tandvlees worden gemeten. Afhankelijk van de score, wordt gekeken in welke behandelcategorie u valt: 1, 2 of 3.

Voor tandvleesproblemen maken we een behandelplan conform aan het door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVP) vastgestelde preventie- of paroprotocol. In welk protocol u valt is afhankelijk van de ernst van het tandvleesprobleem.

meer informatie
Een verwijzing van uw tandarts is niet nodig. U kunt op eigen initiatief een afspraak maken!