Tandsteen laten verwijderen

Een schoon gebit is een gezond gebit. Laat daarom elke zes maanden uw tandsteen verwijderen. Door tandplak of tandsteen regelmatig professioneel te laten verwijderen en adviezen van uw mondhygiënist op te volgen, houdt u uw gebit en tandvlees gezond. De ervaren mondhygiëniste in onze praktijk beoordeelt de conditie van uw tandvlees en gebit, verwijdert tandplak en -steen, polijst uw tanden en geeft advies op maat. Zodat u een leven lang van uw eigen gebit kunt genieten.

Doe het niet (!) zelf

Tandplak verwijderen kunt u prima zelf. Door dagelijks goed te poetsen en de ruimten tussen uw tanden en kiezen regelmatig te reinigen met behulp van tandenstokers of flosdraad, bent u zo van uw tandplak af en kunt u tandsteen voorkomen. Is de plak eenmaal omgezet in tandsteen, dan is professioneel ingrijpen noodzakelijk. Er zijn verschillende middeltjes op de markt die tandsteen als sneeuw voor de zon zouden laten verdwijnen. En soms doen ze ook wat ze beloven. Deze middelen bevatten zuren die niet altijd veilig zijn voor uw gebit. Kies voor het laten verwijderen van uw tandsteen daarom altijd voor het vakwerk van een professionele partij.

Tandaanslag verwijderen

Het verwijderen van tandaanslag doet u eenvoudig met uw eigen tandenborstel. Wordt de aanslag als gevolg van het roken en het drinken van koffie of thee heviger? Dan schiet de mondhygiënist graag te hulp. Wij helpen u direct en pijnloos van de ontsierende aanslag af.

Tandsteen voorkomen

Tandsteen is niet altijd te voorkomen. Maar met onderstaande komt u een heel eind:

  • Poets goed! Hoe minder plak, des te kleiner de kans op tandsteenvorming
  • Eet zo min mogelijk suikerrijke voeding
  • Drink voldoende water
  • Eet veel groenten
  • Verminder stress

Zoals gezegd kunt u tandsteen niet altijd voor zijn. Mondzorg Kieskeurig staat voor u klaar.

Uw tandsteen laten verwijderen? Mondzorg Kieskeurig is de aangewezen partij

Maak hier uw afspraak!