Behandelingen bij kinderen tot 18 jaar worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering

''voorkomen is beter dan genezen''

Ook kinderen zijn van harte welkom!

Ook kinderen zijn van harte welkom bij Mondzorg Kieskeurig. Ons advies is om een afspraak in te plannen wanneer de eerste tandjes zijn doorgebroken. Juist bij kinderen is preventie een belangrijk onderdeel. Het melkgebit en de periode van de wisselfase en/of orthodontie is een periode waarin vaak gaatjes ontstaan. Voorkomen is altijd beter dan genezen! 

Spelenderwijs laten we kinderen wennen aan de tandartsstoel. Zo maken we ze op een leuke en ontspannen manier bekend met alle hulpmiddelen die ook de tandarts gebruikt. Dat maakt controle bij de tandarts op latere leeftijd een stuk minder 'spannend'.

Kinderen behandelen wij volgens de ''Gewoon Gaaf'' methode. De situatie in de mond wordt beoordeelt en er wordt d.m.v. het stappenplan van Gewoon Gaaf een behandelplan opgesteld. Bij kinderen wordt de tandplak altijd gekleurd om kinderen en ouders te blijven motiveren en indien nodig bij te sturen. Dit om gebitsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. Ook bij kinderen wordt de gebitsreiniging uitgevoerd met de Airfllow Master Profylaxis. 

Wat zijn de voordelen van de Airflow Master Profylaxis

  • Gebruik van verwarmd water tijdens de behandeling (minder gevoeligheid)
  • Meest optimale gebitsreiniging, verwijderd aanslag en beginnend tandsteen pijnloos.
  • Geen overbehandeling en minimaal invasief

De behandeling bij de mondhygiënist wordt voor kinderen tot 18 jaar volledig vergoed vanuit de basisverzekering!

Afspraak maken
Een verwijzing van uw tandarts is niet nodig. U kunt op eigen initiatief een afspraak maken!